Aluat umplut cu sunca si legume

briose cu carne

 

Aluat umplut

Aluat umplut

Aluat umplut cu sunca si legume, este o reteta simplificata de tarta. Este un preparat delicios pe care il putem servi drept aperitiv rece sau cald.


Aluat umplut cu sunca si legume
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente:
  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 300 g șuncă
  • 1 ardei gras
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 ouă
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • sare,piper
  • 50 g parmezan
Cum preparam:
  1. Frecăm untul cu un praf de sare și cu ouăle. Adaugăm iaurtul și presarăm făina.
  2. Frământăm ușor și cand aluatul este gata îl dăm la rece.
  3. Punem la încins 2 linguri de ulei și prăjim ceapa  ardeiul tocate mărunt.
  4. Adăugăm șunca tăiată cubulețe și pătrunjelul tocat. Presarăm piper și oprim focul.
  5. Întindem aluatul și îl tăiem de mărimea formelor.
  6. Ungem formele cu unt și asezăm foile de aluat.
  7. Punem umplutura în fiecare formă și coacem 30 minute la foc moderat.
  8. Inainte de a fi coapte le scoatem din cuptor presaram deasupra parmezanul si le mai lasam in cuptor cca 1 minut.
  9. Asezonam cu patrunjel verde tocat

 

 

Poftă bună!

 

Savoare si bun gust – Aluat umplut cu sunca si legume

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Ostropel de pui
Ostropel din carne de pui cu ciuperci

Fiind sambata m-am gandit sa-mi petrec mai putin timp in bucatarie, rezervandu-mi placearea de a va scrie. Asa ca pentru masa de pranz am facut...

Închide