
Coteltul de porc, o carne suculenta, cu firisoare subtiri de grasime, frageda, pregatita bine este una dintre cele mai poftite fripturi. De cele mai multe ori gresim, cand le aruncam direct pe gratar sau in cuptor doar cu putina sare si piper. In cazul cotletelor se cere mai multa sare si mai mult piper, pentru a face o crusta perfecta ce va imbraca carnea, lasand-o frageda in interior.
- 2 bucatii de antricot
- 100 ml vin roșu
- 3 rosii
- patrunjel proaspat
- ulei de masline
- sare, piper
- Amestecam vinul cu sare, piper si ulei de masline. In baitul obtinut punem bucatile de antricot, spalate bine inainte.
- Lasam la rece, pana in momentul pregatirii,
- Frigem bucatile de antricot pe gratarul bine incins, pana se rumenesc, 2 - 3 minute pe fiecare parte.
- Le servim alături de o salata de roșii proaspete sau cu un sos crud de usturoi
Savoare si bun gust – Antricot de porc pe gratar