Category : Aperitive

97 posts

Rulada cu pate de ficat si ciuperci
Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie. Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu pate de ficat si ciuperci, pe langa aspectul placut pe care …
Omleta cu ciuperci si ardei
V-ati intrebat vreodata cum si cine a inventat omleta? Chiar daca astazi este vazuta ca un preparat banal, omleta era considerata in lumea antica o reteta de top, destinata meselor alese. Romanii antici sunt cei care au combinat diverse retete, dand astfel nastere unor omlete speciale, fie ele dulci, fie sarate.
Daca alegem sa folosim hrean din gradina, operatiunea cea mai dificila, este curatarea lui, cu siguranta ne va face sa plangem. Insa putem alege si o varianta simpla, aceia de a folosi hreanul din borcanul cumparat de la supermarket. Recomand consumul de hrean, beneficiile lui pentru sanatate sunt multiple si pe deasupra este si bun la …
Trandafiri din foietaj cu bacon
  Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.  …
Piept de pui invelit in bacon
Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon. Este o reteta simpla, foarte usor de facut, cu un rezultat ce -ti va multumi papilele gustative. Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din …
Sos crud de usturoi
Usturoiul este un condiment traditional romanesc, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun si aroma deosebita pe care il da anumitor mancaruri. Cu toate ca ne ferim de multe ori sa-l consumam, fiind un aliment mai putin „elegant” datorita mirosului sau puternic, el ajuta mult sanatatii si este mare pacat sa-l ignoram. Usturoiul are asa …
salata de fasole boabe
Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la …
Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea sa ajuta la eliminarea aproape totala a gustului amar. Este folositoare pentru bucatarie datorita capacitătii sale de a absorbi o mare parte din grasimile de gatit, facand posibila realizarea unor …
PAGE TOP