Category : Aperitive

99 posts

salata de fasole boabe
Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la …
Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea sa ajuta la eliminarea aproape totala a gustului amar. Este folositoare pentru bucatarie datorita capacitătii sale de a absorbi o mare parte din grasimile de gatit, facand posibila realizarea unor …
clatite cu somon si branza
Clatitele sunt o specialitate bretona, o regiune din nord-vestul Frantei, care a devenit cunoscuta si apreciata rapid in toata lumea. Pot fi atat dulci „crepes”, cat si sarate „galette”, iar umpluturile variază de la cele mai simple( zahar, dulceata, miere, ciocolata) pana la combinatii spectaculoase si incitante. Clatitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; …
Painea prajita cu ou, cascaval si marar
Painea prajita cu ou, cascaval si marar este o reteta simpla pentru un mic dejun satios.  
Dovelecei cu rosii si branza
Un aperitiv foarte gustos, care face fata cu brio unui platou festiv pe o masa de sarbatoare. Este sezonul legumelor proaspete, ieftine, gustoase si este pacat sa nu dam frau liber inventivitatii si sa profitam din plin de aceste trufandale oferite de natura,bucurandu-ne familia si musafiri.
Rulouri de vinete cu cascaval si usturoi
  Sunt niste gustări excelente, perfecte si pentru o masa festiva. Vom obtine un gust mai delicios daca gatim vinetele pe graturul cu carbune.
salata de spanac
Beneficiile spanacului se datorează multitudinii de nutrienţi pe care îi conţine: minerale, vitamine, inclusiv potasiu, mangan, zinc, magneziu, fier şi calciu. Cea mai bună soluţie este să-l consumăm în stare crudă. O salata de spanac ofera oricarei persoane o cantitate importanta de vitamine si minerale. Iata o reteta simpla , sanatoasa si usor de facut.
  Este un fel de mancare versatil pentru micul dejun, pranz sau cina, de asemenea, pot fi reicalzite si sunt la fel de gustoase.
PAGE TOP