Category : Aperitive

99 posts

sos salsa
Un sos delicios, pe care ne-am obijnuit sa-l stim servit cu nachos si cipsuri. Trebuie sa recunosc ca imi place atat de mult acest sos incat il folosesc ca sos de baza la pizza, in tocanite, la fripturi si la cele mai multe retete de paste, este un sos gustos si foarte usor de facut.
Acest fel de mâncare este o încrucișare între un sufleu și o omletă, un preparat perfect pentru micul dejun, o reteta usor de facut cu un rezultat ce-ti va incanta papilele gustative.
clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci
Clatitele sunt delicioase si aromate. Ele pot servite la  micul dejun sau o gustare pentru prânz sau cină. O reteta simpla foarte usor de facut.
Platou cu aperitive festive.
Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarata opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie. Aperitivul …
Sos Bearnaise
Sosul bearnaise (franceză: sauce béarnaise)este un sos din bucataria franceza, dens, cremos, fin si extrem de aromat,  inventat de bucătarul șef francez Collinet și servit prima dată în 1837.   El este o variantă de sos olandez, pe baza unei emulsii de unt și gălbenuș de ou, completat cu verdețuri asortate. El se serveste alături de …
Bunatati facute cu mana ta, untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana. Secretul reusitei sta in smantana. Este singurul ingredient asa ca nu ne zgarcim si cumparam ce e mai bun pe piata. Cu cat e mai grasa cu atat e mai …
Maioneza de avocado
O maioneza fina cu un gust deosebit. Este o reteta vegetariana si un minunat preparat pentru zilele de post.
drob de miel
    Drobul de miel  este un preparat delicios, nelipsit de pe traditionala masa de Pasti. Este o reteta romaneasca fara de care parintii si bunicii nostri nici nu se gandeau sa astepte Sfintele Sarbatori de Pasti.
PAGE TOP