Category : Sosuri

12 posts

Daca alegem sa folosim hrean din gradina, operatiunea cea mai dificila, este curatarea lui, cu siguranta ne va face sa plangem. Insa putem alege si o varianta simpla, aceia de a folosi hreanul din borcanul cumparat de la supermarket. Recomand consumul de hrean, beneficiile lui pentru sanatate sunt multiple si pe deasupra este si bun la …
Sos crud de usturoi
Usturoiul este un condiment traditional romanesc, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun si aroma deosebita pe care il da anumitor mancaruri. Cu toate ca ne ferim de multe ori sa-l consumam, fiind un aliment mai putin „elegant” datorita mirosului sau puternic, el ajuta mult sanatatii si este mare pacat sa-l ignoram. Usturoiul are asa …
sos salsa
Un sos delicios, pe care ne-am obijnuit sa-l stim servit cu nachos si cipsuri. Trebuie sa recunosc ca imi place atat de mult acest sos incat il folosesc ca sos de baza la pizza, in tocanite, la fripturi si la cele mai multe retete de paste, este un sos gustos si foarte usor de facut.
Sos Bearnaise
Sosul bearnaise (franceză: sauce béarnaise)este un sos din bucataria franceza, dens, cremos, fin si extrem de aromat,  inventat de bucătarul șef francez Collinet și servit prima dată în 1837.   El este o variantă de sos olandez, pe baza unei emulsii de unt și gălbenuș de ou, completat cu verdețuri asortate. El se serveste alături de …
Maioneza de avocado
O maioneza fina cu un gust deosebit. Este o reteta vegetariana si un minunat preparat pentru zilele de post.
Sos aioli - Maioneza cu usturoi
    În ciuda faptului că maioneza de casă are un termen de păstrare mult mai scurt decât cea din magazin , este de preferat, este 100%  mai sănătoasă,  nu există aditivi dăunători sănătăti iar timpul care ne ia pentru a o prepara este nesemnificativ.  
Maioneza rapida
    Sa uitam de maioneza pregatita doar din galbenusuri, de picatura de ulei pusa cu mare grija ca maioneza sa nu se taie… haideti sa pregatim o maioneza rapida, mult mai „light” si mult mai sanatoasa.  
Chutney cu mango
    Este un preparat rafinat pe care îl putem servi alături de diverse fripturi.
PAGE TOP