Arancini – Bile de orez prăjit umplute cu carne

Arancini
Arancini - Bile de orez prăjit umplute cu carne

Arancini – Bile de orez prăjit umplute cu carne

Arancini – este fel de mâncare italiană, formată din orez fiert cu o umplutură. Aceste bile de orez  pot fi umplute cu carnea tocată sau umplute cu legume fierte. Am folosit pentru  umplutura carne de vită și mozzarella.
În total au rezultat 12 de bile mari, se pot face mai multe bucăți, în funcție de mărimea dorită a bilelor.
Bilele de orez cu o crustă crocantă și umplutură de carne suculentă și mozzarella, nu va lăsa pe nimeni indiferent.

 

Arancini - Bile de orez prăjit umplute cu carne

Arancini – Bile de orez prăjit umplute cu carne

 

Arancini - Bile de orez prăjit umplute cu carne
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 300 de grame de orez
  • 50 g cașcaval
  • 1 ou
  • ½ linguriță Turmenic
  • sare
  • Umplutura:
  • 250g carne de vită tocată
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 100 de grame de brânză (de preferință mozzarella)
  • Sare, piper
  • ulei vegetal
  • și:
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei vegetal pentru prăjit
Cum preparam:
  1. Punem orezul într-o oală, se toarnă 800 ml de apă.
  2. Se condimentează cu sare, se adaugă turmenicul și se fierbe până când orezul este bine fiert.
  3. În cazul în care orezul nu este încă fiert, dar apa s-a evaporat, se adaugă  apă.
  4. Principalul lucru este să nu exagerați cu apa, deoarece orezul se dorește a fi foarte gros și lipicios.
  5. Lăsăm orezul să se răcească.
  6. Într-o tigaie se toarnă putin ulei vegetal în punem carnea de vită, o prăjim timp de aproximativ 5 minute. Tot timpul amestecăm cu o spatulă, astfel încât carnea să fie prăjită uniform.
  7. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă pasta de tomate și 2 linguri de apă. Se fierbe timp de 5-10 minute
  8. Mozzarella se taie în cuburi mari.
  9. Peste orezul răcit adăugăm oul și cașcavalul, ras pe o răzătoare fină.
  10. Se amestecă bine.
  11. Formăm bila de orez, mâinile le umezim cu apă, punem în palma orezul și aplatizăm.
  12. În centrul punem o lingură de umplutură și un cub de mozzarella și înfășurăm bine.
  13. Scufundăm apoi bila în ouăle bătute.
  14. Rulăm apoi în pesmet.
  15. Într-o tigaie sau într-o friteuza încingem uleiul vegetal, punem bilele de orez și le prăjim până devin aurii.
  16. Dacă bilele nu sunt complet cuprinse de ulei, este necesar să le rotim în mod periodic, astfel încât acestea să se prăjească uniform pe toate laturile.
  17. Le scoatem din ulei și le așezăm pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grasime.

 

 

Poftă bună!

01 (1)02 (1)03 (1)

04 (1)05 (1)06 (1)07 (1)

08 (1)09 (1)10 (1)11 (1)

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP