Ardei iute in otet

Ardei iute in otet
Ardei iute in otet

Ardei iuti in otet pentru o ciorba traditionala

Ardeiul iute este benefic pentru sanatate, ameliorează inflamaţiile si durerea, imbunatateste sanatatea cardiovasculara si digestia, intareste imunitatea, previne ulcerul, diabetul de tip 2 si cancerul de prostata, ajuta in procesul de slabire.

Toate aceste beneficii le putem obtine prin consumarea ardeiului iute sub forma de boia, proaspat sau conservat. Ardeii ii putem conserva intregi sau tocati asa cum am vazut ca ii facea ieri mama.

Este un adevarat deliciu un ardei iute alaturi de o ciorba traditionala. 


Ardei iute in otet
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Conserve
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente:
  • 500 g ardei iute
  • 1 litru otet
  • sare neiodata
  • zahar brun
Cum preparam:
  1. Spalam ardeii in apa rece apoi ii taiem rondele.
  2. Intr-o cratita punem otetul la fiert.
  3. In borcanele curate asezam ardeiul iute fara sa-l presam deoarece ne dorim sa abem si zeama care este excelenta pentru acrit ciorba sau de adaugat intr-o tocanita sau gulas.
  4. in fiecare borcanel punem o lingurita mica de sare si una de zahar.
  5. Cand otetul da in clocot il turnam peste ardei in borcane.
  6. Daca nu avem otet indeajuns sa umplem toate borcanele punem mai mult otet.
  7. Infiletam capacele la borcane si le asezam la cald de azi pe maine.
  8. Iarna ne vom bucura de un ardei iute murat, ca la mama acasa.
Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Ardei iute in otet

 

 

© 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
crenvusti in foietaj
Crenvusti in foietaj

    Un aperitiv si chiar o cina, usor si rapid de facut. Foietajul pufos imbinat cu cascavalul topit da savoarea acestui preparat simplu.

Închide