Aripioare cu crusta de miere

 

Nu este bucătărie in lumea asta în care să nu se regăsească o rețetă de aripioare.
Un deliciu apreciat atât de copii cat și de noi cei maturi. Astăzi vom pregăti aripioare dulci- crocante cu o garnitură de cartofi piure.


Aripioare cu crusta de miere
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 8 aripi de pui
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri vin roșu
  • 75 g miere
  • 3 linguri suc de roșii
  • Piper, sare, boia iute
  • ****Pentru piure****
  • 5 cartofi mari
  • 100 ml lapte
  • 50g unt, sare
Cum preparam:
  1. Într-un castron, amestecăm vinul cu mierea, sucul de roșii, 50 g ulei, piperul, boia și sare după gust. Spelăm aripioarele de pui și le puem la macerat în amestec. Punem castronul în frigider timp de 30 de minute.
  2. În acest timp, curățăm cartofii, îi taiem în sferturi și îi fierbem cam 20 de minute, în apă ușor sărată. Scurgem cartofii fierți, îi zdrobim și îi amestecam cu unt, cu laptele cald și sare după gust, eu pun si un strop de apă mineral, face piureul mai pufos.
  3. După ce am lăsat la macerat aripioarele le așezam într-o tavă, le stropim cu puțină marinată și le coacem la foc mijlociu, până se rumenesc.
  4. Le servim calde, cu piureul de cartofi.

 

Poftă buna!

12191522_1517694021884485_869839105316036998_n  12063317_1517694005217820_5630487851565698125_n1654054_1517695281884359_2925202578283008808_n  11215849_1517694538551100_8882135611580255483_n

Savoare si bun gust – Aripioare cu crusta de miere

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
reguli pentru siguranta alimentara
6 reguli pentru siguranta alimentara bine de stiut in bucatarie

  Milioane de oameni din toata lumea se imbolnavesc anual din cauza mancarurilor pe care le consuma. Mancaruri care desi nu sunt expirate si arata...

Închide