Atentie! Foc in bucatarie. Cum stingem focul?

Sfaturi utile in bucatarie
Uleiul dintr-o tigaie s-a aprins.


O cârpă de bucătărie umedă poate stinge cu succes o tigaie care a luat foc.
 
Un instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa trei metri.
 
Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins si se va incalzi si ea instantaneu.
 
Aburul rezultat, avand un volum mult mai mare decat apa lichida, are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara.


In camp deschis, acesta ar deveni o “minge incandescenta” cu un diametru de circa 9 m, generand o mica explozie nucleara, dupa cum spun expertii.
 
In interiorul limitat al unei bucatarii, «mingea de foc» loveste cu putere si poate distruge intreaga incapere.
 


 
 
Vă prezint un video de 30 de secunde despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie. Acesta demonstratie este facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc.
 
Acest clip publicitar are un mesaj important. Priveste-l si nu uita ceea ce vezi ! Spuneti si familiei, prietenilor despre acest video educativ.
Aceste sfaturi le-ar putea salva viata la un momet dat! 
 
 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pasta de usturoi
Pasta de usturoi

  Un mod simplu de a stoca usturoi. Aceasta pasta este usor de utilizat pentru diferite feluri de mancare. O putem folosi pentru a adauga...

Închide