Bombite de peste cu mazare verde

Bombite de peste cu mazare verde
Bombite de peste cu mazare verde

Bombițe de pește cu mazăre verde

 

Un preparat delicat, din pește cu o umplutură gustoasă. Pentru acest preparat, fileul potrivit este din pește alb – șalău, cod, merluciu, știucă, etc. (Am folosit fileuri de merluciu). Pentru umplutură este mai bine de folosit mazăre congelată, are un gust proaspăt și mult mai plăcut decât cea din conservă. De asmenea poate fi utilizate pentru umplutură și alte legume cum ar fi, broccoli sau fasole verde.

 

Bombite de peste cu mazare verde
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g fileuri de pește alb
  • 50 g miez de pâine albă
  • 50 ml de lapte
  • 1 ou
  • Sare, piper
  • pesmet
  • ulei vegetal pentru prăjit
Umplutura:
  • 150 g mazăre verde congelată
  • 50 g ceapă
  • sare
Cum preparam:
  1. Ceapă o curățăm și o tăiem cubulețe.
  2. Intr-o tigaie încălzim uleiul vegetal și punem ceapa la distuit pănă are o textură sticloasă.
  3. Într-o cratiță mica punem apă la fiert cu sare și fierbem mazărea fără a o decongea în prealabil. Fierbem timp de 3 minute.
  4. Pentru ca mazărea să-și păstreze culoarea verde astrălucitor, o trecurăm din apă fierbinte și o lăsăm apoximativ un minut sub jetul de apă rece, după care o punem împreună cu ceapa prăjită într-un blender și o mixam până obținem un piure fin.
  5. Miezul de pâine se rupe în bucăți peste care turnăm laptele.
  6. Fileurile de pește dezghețate în prealabil, le tamponăm bine cu prosoape de bucătărie pe ambele părți. Fileuri trebuie să fie bine uscate pentru a nu lăsa apă, astfel își vor păstra forma în timpul prăjirii.
  7. Într-un blender vom pune fileul de pește și îl vom mixa până obtinem o pasta fină.
  8. Adaugăm pâinea înmuiată în lapte și ușor stoarsă, oul, sarea, piperul și mai mixăm pentru a încorpora bine toate ingredientele.
  9. Formăm o chifteluță pe care o aplatizăm în centrul căruia punem o linguriță de umplutură.
  10. Înfășurăm cu grijă marginile și formăm o gogoașă.
  11. Rulăm în pesmet.
  12. Într-o tigaie încinem uleiul și punem la prăjit bombițele, vom prăji 4-5 minute pe ambele părți. Uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care reducem puterea focului pentru a nu se arde la suprafață și pentru a se coace și in mijloc.
  13. Putem servi cu orice fel de garnitură - orez, piure de cartofi sau paste.

 

 

Poftă bună!

 

010203040506070809101112

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP