Bors de tarate

bors

 

Bors de tarate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente:
  • 2 kg tărâţe de grîu,
  • câteva frunze sau crenguţe de vişin,
  • 12 l apă.
Cum preparam:
  1. Tărâțele se înmoaie mai întîi în apă rece, apoi în preparat, se adaugă frunzele de vişin şi apoi huştele (plămădeala borșului), în cazul în care nu dispuneţi de huşte puteţi înlocui cu 2 felii de pîine acră de secară şi 1 lingură de zahăr. Se acoperă cu un capac sau cu un şerveţel de pânză şi se pun la cald pentru 24 ore. După aceasta borşul acru se strecoară şi se pune la rece, iar în masa rămasă se mai toarnă apă fiartă şi se pune iar la cald. Borşul acru se prepară în vase de stejar sau lut.

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Foie Gras

  Fois Gras poate fi galben, bej, gri deschis sau roz, in functie de dieta pasarii, insa culoarea este mai putin importanta, ceea ce conteaza...

Închide