Briosa aperitiv cu legume si carne de pui

Briosa aperitiv cald
Briosa aperitiv cald

O reteta simpla, gustoasa si usor de facut.

Briosa aperitiv, este o reteta care merita incercata. Aceasta briosa umpluta cu legume, carne si cascaval va face cinste unui bufet cu aperitive festive. Foietajul fin cu umplutura plina de savoare si aroma, face din acest aperitiv o delicatese ce nu trebuie sa lipseasca, intr-o zi de sarbatoare, de pe masa plima cu bunataturi.


Briosa aperitiv cu legume si carne de pui
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 linguri rosii tocate din conserva
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • verdeata
Cum preparam:
  1. Tocam ceapa verde, curatata si spalata, taiem in cubulete ardeiul rosu si pieptul de pui.
  2. Intr-o tigaie punem la incins uleiul peste care adaugam ceapa si ardeiul, potrivim cu sare si piper, apoi sotam la foc mediu.
  3. Cand ceapa si ardeiul este bine distuit punem in tigaie pieptul de pui si rosiile din conserva.
  4. Amestecam bine, apoi adaugam 2-3 linguri de apa si lasam 5 minute sa fiarba la foc mic pana scade toata apa.
  5. Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia cateva minute sa se racoreasca.
  6. In timp ce compozitia se raceste pregatim aluatul foietaj.
  7. Intindem aluatul pe plansa de lucru si cu o forma rotunda (sau un pahar) il taiem in forma de cerc, dupa care il asezam in tava cu forme de briosa.
  8. Cu o furculita intepam partea de jos a aluatului.
  9. Cand umplutura este rece, taiem in cubulete jumatate din cantitatea de cascaval si il punem peste, amestecam bine.
  10. Cu o lingurita punem umplutura in fiecare forma, peste aluatul foietaj.
  11. Intr-un castron batem cele doua oua cu un tel si punem o lingura de ou batut in fiecare briosa peste compozitie.
  12. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 C, vreme de 15-20 minute.
  13. Cand briosele au culoarea aurie le scoatem din cuptor, sunt gata.
  14. Dam prin razatoarea fina cascavalul ramas, tocam verdeata (patrunjel sau marar) si presaram deasupra fiecarei briose.
  15. Briosele pot fi servite calde sau reci.
Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Briosa aperitiv cu legume si carne de pui

 

 

© 2017, Tina.

PAGE TOP