Brioșe caramel

Briosa cu caramel

 

briosa-caramel

O prajiturica ce face deliciul celor mici

Pentru englezi, brioșa este un cult. Este o mâncare națională. Ei au inventat-o și tot ei se bucură cel mai mult de gustul ei.
Istoria brioșei este veche. Ca orice lucru care se respectă și vrea sa aibă un viitor glorios, și brioșa a început de jos. A fost mâncarea celor mai săraci servitori de la curțile aristocraților medievali.
De atunci, brioșa a devenit cea mai la modă „pâine” din insulă.
Astăzi, brioșa a capătat tot soiul de arome. I-au fost adăugate fructe: mere, cireșe, vișine, căpșuni, a devenit mai pufoasă și, in forma sa adaptată, este la fel de căutată.
Completează gustul cafelei sau al ceaiului. Mai mult, forma ei, care a rămas aceeași chiar și după atâta timp, este o încântare pentru copii.

 

Brioșe caramel
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10
Ingrediente:
  • 200 g unt moale, tăiat cuburi
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 g ciocolată amăruie, tăiată mărunt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • ****Umplutura de caramel****
  • 400 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 200 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • ****Decor****
  • frișcă , sos caramel
Cum preparam:
  1. Brioșele
  2. Amestecăm zahărul cu untul, până când se omogenizează bine, adaugăm ouăle unul câte unul, vanilia, praful de copt și cacaua.
  3. Presarăm făina și amestecăm.
  4. Adaugăm în compoziție ciocolata tăiată mărunt.
  5. Turnăm compoziția în forme de brioșe. Coacem 15-20 de minute în cuptorul preîncins la 180°C.
  6. Caramelul:
  7. Topim zaharul amestecând încontinuu să nu se formeze cocoloașe netopite și să nu se ardă. Amestecăm gălbenușurile cu 4-5 lingurițe de zahăr până ce devin cremoase ca o spumă. Adaugăm crema de ou peste zahărul topit, câte o linguriță, amestecând rapid, apoi untul și la final laptele. Omogenizam și dăm deoparte de pe foc.
  8. Cu o seringă vom lua ¾ din sosul de caramel și vom umple brioșele cât sunt calde, iar restul de sos il vom păstra pentru decor.
  9. Când s-au racit ornăm cu sos de caramel.

 

1  2  3  4  5  6  7  8Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Brioșe caramel

[wysija_form id=”2″]

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Tocana de peste
Tocana de peste

    Tocanita de peste am gustat-o pentru prima data la un mic restaurant din Ungaria cu o garnitura de taitei cu branza si jumari...

Închide