Brioșe de dovlecei

Briose cu dovleac

 

Briose cu dovleac

Reteta din caietul mamei mele

 

Briosele  cu dovleac si telemea sunt ideale pentru un mic dejun sanatos.  Este o reteta usoar de facut cu ingrediente putine si la indemana.

 

 

Brioșe de dovlecei
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 200 g brânză telemea-tare
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • mărar proaspăt
  • 1-2 linguri de făină
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Decojim dovleceii și îi dăm pe răzătoarea mare.
  2. Presărăm cu sare și lasăm să elimine apa, 15 minute.
  3. Stoarcem bine în pumni și punem dovleceii într-un bol.
  4. Adaugăm oul, brânza rasă, mărarul tocat, o lingură de făină, sare și piper.
  5. Amestecăm bine.
  6. Vom folosi forme din hârtie pentru brioșe.
  7. Umplem fiecare formă cu compoziție.
  8. Punem formele umplute într-o tavă și le coacem 30 minute la foc moderat.

 

Poftă bună!

Savoare si bun gust – Brioșe de dovlecei

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Frigarui aperitiv
Frigarui aperitiv

  Imi plac in mod deosebit aperitivele servite la mesele festive. Acestea trebuie sa fie cat mai variate si usor de servit. Frigaruile din piept...

Închide