Category : Bucataria Romaneasca

48 posts

Chiftelute din carne de pui
Acest preparat a fost si este revendicat de multe popoare, chinezii susțin că ei au fost cei care au preparat pentru prima data faimoasele chiftelute. Ei sustin  ca acest preparat,  provine din bucătăria Shadong, aceasta fiind una din cele 8 renumite bucătării  tradiționale. Fiind facute pentru prima data acum foarte multi ani în timpul dinastiei …
Fasolea este o mancare delicioasa!  Contine vitamine si proteine, nu are multe grasimi, plus ca este ieftina si o gasim (proaspata, congelata, la borcan) pe toata perioada anului. Motiv pentru care este considerata un aliment extraordinar, foarte important in regimul alimentar. Fasolea are un continutul ridicat de fibre, reglează glicemia si  proprietăti de scadere a …
Budinca de macaroane cu branza
  Reteta „Budinca de macaroane” am gasit-o in caietul cu foi galbejite a mamei mele. Simpla cu ingrediente putine, gustoasa si aromata exact gustul copilarie mele, cand nu prea aveai ingrediente pentru prajituri sofisticate. Budinca cu macaroane era… ceva dulce.
Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative
friptura de vitel cu sos.
Carnea de vita/vitel, contine alanina care este un aminoacid care este intrebuintat pentru a crea zaharuri din proteinele provenite din alimente. Daca urmezi o dieta saraca in carbohidrati alanina te salveaza, furnizand muschilor energia necesara. Carnea de vita/vitel, contine fier, care este un mineral care se gaseste in sange, si abunda in carnea de vita. Exact invers …
Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar este o reteta facuta si de mama si de bunica, o reteta din bucataria traditionala romaneasca, o placinta gustoasa pe placul tuturor. Bunica si mama aveau o reteta mostenita din vechime, aluatul facut in casa, un aluat intins pe masa pana cand avea grosimea foitei de tigara. Astazi cand timpul …
papanasi pufosi
  Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor. Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.
Tocanita de curcan cu legume
Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
PAGE TOP