Category : Bucataria Romaneasca

43 posts

Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar este o reteta facuta si de mama si de bunica, o reteta din bucataria traditionala romaneasca, o placinta gustoasa pe placul tuturor. Bunica si mama aveau o reteta mostenita din vechime, aluatul facut in casa, un aluat intins pe masa pana cand avea grosimea foitei de tigara. Astazi cand timpul …
papanasi pufosi
Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor. Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.
Tocanita de curcan cu legume
Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Poale-n brau moldovenesti
La noi in Ardeal le numim Branzoaice, in Moldova li se spune „Poale-n brau”, le stim de la bunici si strabunici, pufoase, aromate, umplute cu branza dulce si stafide, sunt atat de bune incat sunt de nerefuzat. Este o reteta simpla, usor de facut si doar cu cateva ingrediente, o placinta foarte delicioasa la indemana oricui. Este …
Tocanita-din-piept-de-pui-si-ciuperci
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar. Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda,  cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de bolnavi de diabet, de vârstnici care au osteoporoză …
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor. Dar cum reteta o am din caietul mamei mele si ea ii zicea placinta (in Ardeal de cele mai multe ori, in loc de prajitura se spune placinta), nici eu …
Salau prajit cu sos crud de usturoi
Salaul este un peste de apa dulce, foarte popular in Europa. Carnea sa este alba, frageda, cu un gust excelent si fara prea multe oase. Continutul sau in grasimi este redus, motiv pentru care salaul figureaza pe toate meniurile dietetice.
PAGE TOP