Category : Bucataria Romaneasca

49 posts

Pui cu morcov
Este o reteta pe care o ador, carnea de pui frageda impreuna cu textura fina si gustul dulceag al morcovilor da un rezultat mai mult decat delicios. Am mancat pentru prima data friptura de pui cu morcov  cu multi ani in urma in frumoasa noastra Bucovina.  
pulpe de pui la cuptor
  O mancare gustoasa care alaturi de o salata verde te face sa nu te opresti din mancat.
Bunatati facute cu mana ta, untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana. Secretul reusitei sta in smantana. Este singurul ingredient asa ca nu ne zgarcim si cumparam ce e mai bun pe piata. Cu cat e mai grasa cu atat e mai …
Pasca cu branza dulce si stafide
Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, Pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Pasti.   Reteta pentru Pasca de Pasti pe care o propun este simpla si delicioasa.  
Cotlete de berbecut
Fiindca vine vremea gratarului in curtea casei sau la iarba verde, va invit sa la o reteta simpla cu un rezultat delicios.  Cotletele de berbecut la gratar sunt gustoase, delicioase si  numai gandindu-te la ele iti lasa gura apa.
Coaste de miel la cuptor
  Friptura de miel este un deliciu ce impodobeste  masa traditionala a Sfintei Sarbatoare de Pasti. Gatite cu pricepere costitele bine rumenite ti se topesc in gura. Va prezint o reteta simpla mostenita din caietul cu retete a bunicii mele.
Friptura de miel
    Friptura de miel este nelipsita pe masa Sfintei Sarbatoare de Pasti. Reteta de mai jos este reteta copilariei mele, gatita cu pricepere atat de bunica cat si de mama. O reteta simpla usor de facut. Bine preparata, aceasta friptura frageda ti se topeste in gura.
drob de miel
    Drobul de miel  este un preparat delicios, nelipsit de pe traditionala masa de Pasti. Este o reteta romaneasca fara de care parintii si bunicii nostri nici nu se gandeau sa astepte Sfintele Sarbatori de Pasti.
PAGE TOP