Category : Bucataria Romaneasca

49 posts

Drob din ficatei de pui
  Este o reteta ideala pentru cei care de Sfintele Sarbatori de Pasti vor pe masa un traditional drob, dar nu din miel. Este un preparat delicios, usor de facut.
    Drobul de pui cu ciuperci este un preparat delicios, ideal pentru a fi servit celor ce nu vor preparate din miel la traditionala masa de Paste. Un preparat gustos, usor de facut cu ingrediente simple la indemana noastra.
Pentru cei care nu vor miel pe masa in Sfanta zi a Sarbatorii de Pasti recomand prepararea unui delicios Drob facut din carne tocata. Este o reteta simpla usor de facut si cu ingrediente la indemana oricui.
taitei cu nuca
      Inainte de a ma apuca sa scriu aceasta reteta de mancare usor de facut, pe care am experimentat-o din nou aseara, imi puneam intrebarea in ce categorie sa o incadrez. In categoria „Feluri principale”? In categoria „Dulciuri”? Aceasta bunatate cred ca poate fi incadrata in ambele, este dulce, este satioasa…este o delicatese …
coliva
Este o delicatese pe care bunica mea o pregatea foarte des. Pacat ca in zilele de astazi preferam cremele la plic sau prajiturile la caserola cu termen de vabilitate de saptamani sau luni si uitam de preparatele simple, gustoase si sanatoase.
Gomboti cu carne
  O reteta simpla si foarte gustoasa.
Tocana ardeleneasca
Este o mancare traditionala din Ardeal, o reteta pe care o facea si bunica si strabunica. Ingrediente simple aflate in gospodarie care combinate cu pricepere da un rezultat spectaculos. 
Coarda cu nuca
Bunica îi spunea ,, Coardă cu nucă,,  și era un deliciu, încă mai simt mirosul de plăcintă scoasă din cuptărul de pâine, îmi va rămâne mereu in minte.
PAGE TOP