Category : Retetele bunicii

23 posts

Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar este o reteta facuta si de mama si de bunica, o reteta din bucataria traditionala romaneasca, o placinta gustoasa pe placul tuturor. Bunica si mama aveau o reteta mostenita din vechime, aluatul facut in casa, un aluat intins pe masa pana cand avea grosimea foitei de tigara. Astazi cand timpul …
papanasi pufosi
Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor. Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.
Tocanita-din-piept-de-pui-si-ciuperci
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar. Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda,  cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor. Dar cum reteta o am din caietul mamei mele si ea ii zicea placinta (in Ardeal de cele mai multe ori, in loc de prajitura se spune placinta), nici eu …
Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci
  Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut. Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.
Bunatati facute cu mana ta, untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana. Secretul reusitei sta in smantana. Este singurul ingredient asa ca nu ne zgarcim si cumparam ce e mai bun pe piata. Cu cat e mai grasa cu atat e mai …
Pasca cu branza dulce si stafide
Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, Pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Pasti.   Reteta pentru Pasca de Pasti pe care o propun este simpla si delicioasa.  
Cotlete de berbecut
Fiindca vine vremea gratarului in curtea casei sau la iarba verde, va invit sa la o reteta simpla cu un rezultat delicios.  Cotletele de berbecut la gratar sunt gustoase, delicioase si  numai gandindu-te la ele iti lasa gura apa.
PAGE TOP