Category : Retetele bunicii

25 posts

Budinca de macaroane cu branza
  Reteta „Budinca de macaroane” am gasit-o in caietul cu foi galbejite a mamei mele. Simpla cu ingrediente putine, gustoasa si aromata exact gustul copilarie mele, cand nu prea aveai ingrediente pentru prajituri sofisticate. Budinca cu macaroane era… ceva dulce.
Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative
Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar este o reteta facuta si de mama si de bunica, o reteta din bucataria traditionala romaneasca, o placinta gustoasa pe placul tuturor. Bunica si mama aveau o reteta mostenita din vechime, aluatul facut in casa, un aluat intins pe masa pana cand avea grosimea foitei de tigara. Astazi cand timpul …
papanasi pufosi
Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor. Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.
Tocanita-din-piept-de-pui-si-ciuperci
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar. Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda,  cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor. Dar cum reteta o am din caietul mamei mele si ea ii zicea placinta (in Ardeal de cele mai multe ori, in loc de prajitura se spune placinta), nici eu …
Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci
  Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut. Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.
Bunatati facute cu mana ta, untul de casa este inegalabil la gust, pentru ca este usor de facut si pentru ca il poti avea oricand la indemana. Secretul reusitei sta in smantana. Este singurul ingredient asa ca nu ne zgarcim si cumparam ce e mai bun pe piata. Cu cat e mai grasa cu atat e mai …
PAGE TOP