Budincă cu gris si cirese

Budincă cu gris si cirese

 

 

budinca de gris

Este o reteta simpla, prajitura facuta deseori de mama pentru o zi de Duminica. Ingrediente simple la indemana oricui.

 

Budincă cu gris
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente:
  • 100 g griș
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 3 ouă
  • 400 g cireșe (pot fi si congelate sau din compot)
Cum preparam:
  1. Punem laptele la fiert. Când clocotește punem grișul în ploaie și amestecăm continuu. După ce fierbe 10 minute se ia de pe foc.
  2. Când s-a răcit adaugăm untul moale, zahărul, brânza de vaci, gălbenușurile și albușurile bătute spumă.
  3. Amestecăm ușor și se adaugă câteva cireșe fară sâmburi.
  4. Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu untpresarăm pe deasupra cireșe fără sâmburi.
  5. Coacem 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 C, sau pana trece testul scobitoarei.
  6. Odata coapta, scoatem prajitura din cuptor, o asezam pe un platou si o pudram cu zahar vanilat.

 

12065949_1518673551786532_224688541477717007_n12191075_1518673525119868_2129978287632830329_nbudinca de gris
Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Budinca cu gris

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cartofiori in manta de bacon

  Cubulețele de cartofi îmbrăcate cu mantou de cașcaval și bacon sunt o apetisante, delicioase si foarte gustoase, le pregătim rapid și sunt ideale în...

Închide