Budinca de branză cu sos caramel

budinca de branza cu sos caramel

 

budinca de branza cu sos caramel

De mai bine de un secol, gospodinelor fără timp sau nededicate gătitului le-a fost oferită o alternativă, pe cât de simplă pe atât de practică şi eficientă: praful de budincă. La început a fost doar dorinţa de a face viaţa gospodinelor mai uşoară, dorinţă urmată de o idee genială.

Astăzi vom face o budincă descoperită cu mult inainte, o crema fină, naturala fără rival in lumea budincilor procesare si ambalate in punguțe.

 

Budinca de branză cu sos caramel
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente:
  • 100 g griș
  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 300 g caise confiate
  • 100 g migdale
  • 1 kg lapte
  • stafide
  • esență de rom
  • sos caramel
Cum preparam:
  1. Punem laptele la fiert. Când clocotește presarăm grișul și amestecăm cu telul, pentru a nu face cocoloașe.
  2. Fierbem 10 minute, după care punem zahărul și oprim focul.
  3. Stafidele le spalăm, le punem într-un castronel și le stropim cu esență de rom.
  4. După ce s-a răcit grișul adaugăm brânza de vaci, untul moale și stafidele. Omogenizăm bine.
  5. Caisele le punem în blender împreună cu migdalele și se pasează bine.
  6. Pasta obținută o punem pe un platou rotund și o vom întinde într-un strat de câțiva milimetri.
  7. Deasupra întindem crema de griș și ornăm cu sosul caramel.

 

 

123

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Budinca de branza cu sos caramel

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Sfaturi in bucatarie
Printre oale, cratițițe si tăvi. Staturi utile in bucătărie

    Chiar dacă suntem gospodine desavarsite, tot sunt momente in care ni se lipeşte mâncarea de tigaie sau aluatul nu creşte. Iată cateva sfaturi...

Închide