Budinca de varza cu taitei

Budinca de varza la cuptor

 

Budinca de varza la cuptor

O reteta ca la mama acasa

 

Varza este una dintre cele mai vechi legume, datand de prin 1600.
Se stie ca bautul sucului din varza ajuta la vindecarea stomacului si a ulcerelor intestinale.
Daca cineva priveste la ingredientele unei diete cu putine calorii, varza este in capul listei. O cana de varza tocata are doar 15 calorii. Este clar un aliment pentru pierderea in greutate.


Budinca de varza cu taitei
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g varză
  • 300 g tăiței sau macaroane
  • 4 roșii
  • 250 g șuncă Praga
  • 250 g brânză dulce
  • 4 linguri smântână
  • 4 ouă
  • 200 g telemea rasă
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei, sare, piper, frunze de busuioc
Cum preparam:
  1. Curațăm varza de cotoare și frunzele exterioare veștede. O taiem fideluță și o fierbem pentru 5 minute.
  2. Într-un alt vas, fierbem tăițeii în apă. Scurgem varza și tăițeii în strecurătoare.
  3. Decojim roșiile, apoi le taiem în felii și le înăbușim în 2 linguri de ulei încins, până scade zeama. Stingem focul, presărăm busuioc după gust și adaugăm șunca mărunțită.
  4. Preincălzim cuptor.
  5. Amestecăm într-un castron smântâna, brânza dulce, ouăle, 100 g de telemea rasă și puțin piper.
  6. Într-o tavă unsă cu uleiul rămas și tapetată cu pesmet, punem varza cu tăițeii amestecate cu șunca și roșiile. Turnăm uniform crema de brânză cu ouă și presărăm telemeaua rămasă.
  7. Coacem budinca ½ oră, la foc mediu. Crusta crocantă de brânză dă preparatului un gust special.

 

Pofta buna!

Savoare si bungust – Budinca de varza cu taitei

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
papanasi-din-cartofi
Papanasi de cartofi cu ciuperci

O reteta ideala pentru pranz in familie. Asezonam cu smantan si marar proaspat tocat si aromele vor fi irezistibile.

Închide