Budinca Mozaic

Budinca Mozaic

Budinca Mozaic

Astăzi vom pregăti budinca de brânză cu fructe confiate. Este foarte simpla si destul de repede de preparat, și se pare că este si foarte gustoasă. Acestă prăjitură este atât pe gustul adulților cât și al copiilor. Se poate servi ca un mic dejun cald, și rece ca un desert.

 

Budinca Mozaic
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 400 de grame brânză de vaci
  • 100 grame fructe confiate
  • 2 Ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit sare
Cum preparam:
  1. Sfat: trebuie să folosim o brânză umedă, proaspătă, nu seacă și uscată
  2. În vasul unui mixer punem brânza de vaci, ouăle, zahărul, praful de sare, făina și zahărul vanilat.
  3. Mixăm până obținem o pasta fină și cremoasă.
  4. Adăugăm fructele confiate pe care le amestecăm bine în crema de brânză. Fructele confiate le alegem după gust, putem diversifica afine uscate, caise uscate, prune, cireșe, struguri, etc.
  5. Punem crema de brânză într-un vas de Yena termoizolant după care  așezăm vasul peste o baie de aburi (bain-marie) unde îl vom lăsa timp de 50-60 de minute.
  6. Putem să coacem și într-un cuptor la 180 de grade, unde vom lăsa prăjituta la copt timp de 35-40 minute.
  7. Prăjitura este gata! Lăsăm să se răcească complet, o tăiem în felii și servim cu mare încredere

 

 

Poftă bună!

1 - Copie2 (2)34 (2)6savoare si bun gust – Budinca Mozaic

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Bombite de peste cu mazare verde
Bombite de peste cu mazare verde

  Un preparat delicat, din pește cu o umplutură gustoasă. Pentru acest preparat, fileul potrivit este din pește alb - șalău, cod, merluciu, știucă, etc....

Închide