Bulz cu afumătură si cascaval

reteta traditionala

 

Bulz cu cascaval si afumaturaUn aliment tradiţional cum e mămăliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se putea găsi o contraindicaţie.
A fost considerată hrana săracilor.
Se spune ca consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate.

Multă lume crede că mămăliga îngraşă. Ei bine, mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de paine. Iar mămăliga vîrtoasă are jumătate din caloriile painii.

Delicioasa reteta Bulz cu afumătură si cascaval este o reteta pe care am savutat-o deseori in copilarie. O reteta traditionala romaneasca.


Bulz cu afumătură si cascaval
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g mălai
  • 150 g cârnați afumaţi
  • 150 g costiţă afumată
  • 200 g caşcaval
  • 5 ouă
  • 100 g unt
  • sare
Cum preparam:
  1. Într-un tuci, fierbem circa 1 ½ litri de apă cu 1 linguriţă de sare, iar când clocoteşte, presarăm mălaiul şi mixăm energic.
  2. Fierbem o mămăligă tare, timp de 20 de minute, amestecând periodic.
  3. O răsturnăm pe un tocător de lemn şi o lasăm să se răcească.
  4. Fierbem 3 ouă tari, le curățăm de coajă şi le tăiem mărunt. Tăiem în bucăţi costiţa şi cârnaţii, pe care le rumenim în ulei încins.
  5. Luăm vasul de pe foc, presărăm 100 g caşcaval şi amestecăm totul cu ouăle fierte.
  6. Tăiem mămăliguţa în felii, cu o aţă, facem în fiecare felie călduţă câte un cuib și punem în mijloc 1-2 linguri de umplutură pe care o învelim în mămăligă.
  7. Aşezăm bulgării obţinuţi într-o tavă unsă cu unt, presărăm restul de caşcaval ras şi introducem vasul în cuptor, pentru 15 minute.

 

12187747_1517846061869281_3153708108599517839_n  12208514_1517846075202613_427171795308162591_n  12188901_1517846091869278_1797615767574851492_n  11148636_1517846115202609_2722271312187980675_n12063728_1517846188535935_2757416990242045125_n

Servim bulzul ca aperitiv sau ca pe o cină usoara de seară.

Pofta Buna!

 

Savoare si bun gust – Bulz cu afumătură si cascaval

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Foie Gras

  Fois Gras poate fi galben, bej, gri deschis sau roz, in functie de dieta pasarii, insa culoarea este mai putin importanta, ceea ce conteaza...

Închide