Buzunarele picante „Cape Town”

foietaj umplut

 

15

Un aperitiv foarte gustos ce-l putem servi atat cald cat si rece.

 

 

 

Buzunarele picante "Cape Town"
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 pachet de aluat de foietaj
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ghimbir (mic)
  • 1 lingură de ulei de gătit
  • 250 g carne de vită tocată
  • 2 linguri de pulpă de roșii
  • sare
  • praf de chili
  • 1-2 linguri de coriandru tocat
  • 2 linguri de chutney de mango
  • 1 lingură de migdale măcinate
  • 1 lingură de stafide
  • 1 lingură de lapte condensat
Cum preparam:
  1. Pregătim aluatul de foietaj conform indicațiilor de pe ambalaj și-l tăiem în 8 dreptunghiuri.
  2. Curățam ceapa și usturoiul și le tăiem cubulețe.
  3. Curățam ghimbirul și-l tocam mărunt.
  4. Punem la încins ulei într-o tigaie și prăjim carnea tocată împreună cu ceapa, cu usturoiul și cu ghimbirul, până devine sfărâmicioasă.
  5. Adăugăm pulpa de roșii și asezonăm cu sare, ¼ de linguriță de praf de chili și coriandru.
  6. Adăugăm chutney-ul de mango sau putem înlocui cu caise din compot, migdalele și stafidele și amestecați.
  7. Distribuim acest amestec pe bucățile de aluat de foietaj, umezim cu apă marginile aluatului, pliem bucățile în triunghiuri și apăsăm bine pe margini cu o furculiță.
  8. Condimentam laptele condensat cu praf de chili și ungem buzunărelele de aluat de foietaj cu acest amestec.
  9. Coacem buzunărelele de aluat de foietaj în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de cca. 15 minute.

 

 

Poftă bună!

 

Savoare si bun gust – Buzunarele picante „Cape Town”

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Fructe uscate caramelizate

  Cand eram copil mama imi facea deseori acest desert, binenteles doar cu miez de nuca, nu prea se gaseau migdale si fistic la bacania...

Închide