Capite de fan

Capițe de fan

Capițe de fan

 

Este un preparat din cartofi ușor de preparat, suculent, sățios, și, desigur, delicios!  Sunt ideale ca un prânz sănătos sau cina pentru întreaga familie!


"Căpițe de fân"
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g carne tocată
  • 300 g de cartofi
  • 300 g ciuperci
  • 100 g ceapă
  • 50 g cașcaval
  • 100-200 grame de smantana (sau maioneza)
  • 1 ou
  • Sare, piper, ulei vegetal
Cum preparam:
  1. Ceapa o curățăm și o tăiem în cuburi mici.
  2. Ciupercile de asemenea, lee tăiem în cuburi mici.
  3. Într-o tigaie încălzim uleiul vegetal punem ceapa și o prăjim timp de 5 minute, până când devine aurie.
  4. Adăugăm ciupercile și fierbem până se evaporă tot lichidul lăsat.
  5. Condimentăm cu sare și piper.
  6. Adăugăm oul, sarea și piperul în carnea tocata iar dacă se dorește se pot pune alte condimente preferate pentru carne.
  7. Se amestecă bine până la omogenizare.
  8. Formăm chifteluțe plate ( 9 bucăți) pe care le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  9. În mijlocul fiecăreia prin apăsare formăm o adâncitură , pentru a pune umplutura
  10. Aranjăm ciupercile prajite, apasăm ușor.
  11. Peste ciupercuțe așezăm o felie de cașcaval.
  12. Curățăm cartofii îi spălăm, curățăm si îî dăm pe răzătoare mare, asezonăm cu un pic de sare și îi punem peste cașcavalul ce acoperă chifteluța
  13. Deasupra ornăm cu un strat subțire de smântâna sau maioneză.
  14. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, coacem aproximativ 30 de minute sau mai mult în funcție de cuptorul nostrum.
  15. Având în vedere că preparatul conține și carne și cartofi, cel mai bine este să-l servim alături de legume. Acestea pot fi o simplă salată de castraveți și roșii, alteori salată verde sau orice legume fierte la gust.

 

Poftă bună!

01 (1)02030405060708091011

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pasca cu branza dulce si stafide
Pasca cu branza dulce si stafide

Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, Pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Pasti.  ...

Închide