Cartofi cu carne tocata la cuptor

cartofi cu carne tocata la cuptor
cartofi cu carne tocata la cuptor

O reteta ca la mama acasa

Cartofi gratinati cu umplutura de carne tocata este un preparat delicios si consistent.Este  o reteta foarte simpla si foarte gustoasa.


Cartofi cu carne tocata la cuptor
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 4 cartofi
  • 300 g carne de vita tocata
  • ½ ceapa
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • ulei vegetal - pentru prajit
  • sare - dupa gust
  • piper - dupa gust
Cum preparam:
  1. Curatam si spalam catofi dupa care ii punem la fiert in apa cu putina sare.
  2. Tocam ceapa marunt si impreuna cu carnea tocata o prajim intr-o tigaie in uleiul incins.
  3. Prajim pe foc mic pana se imnoaie. Asezonam cu sare si piper
  4. Cand cartofi au fiert, ii strecuram apoi intr-un castron ii mixam impreuna cu ¾ din cantitatea de unt si facem un piure.
  5. Luam un vas termoizolant din ceramica sau yena, il ungem cu untul ramas si asezam in strat uniform o jumatate din cantitatea de cartofi.
  6. Peste cartofi asezam amestecul de carne cu ceapa dupa care acoperim totul cu cealalta jumatate din cantitatea de cartofi.
  7. Deasupra presaram cascavalul ras si introducem vasul in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 C, timp de 10-15 minute sau pana cand deasupra se formeaza o crusta maro-auriu.
  8. Servim preparatul fierbinte.
Pofta buna!

Cartofi cu carne tocata la cuptor  Cartofi cu carne tocata la cuptorCartofi cu carne tocata la cuptor  Cartofi cu carne tocata la cuptorCartofi cu carne tocata la cuptor  Cartofi cu carne tocata la cuptorCartofi cu carne tocata la cuptor  Cartofi cu carne tocata la cuptor

Savoare si bun gust – Cartofi cu carne tocata la cuptor

 

 

 

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP