Cartofi cu jambon si smantana

Cartofi cu jambon si smantana

 

12189170_1516384765348744_2533085566365580152_n

Cine nu a gatit macar odata cartofi frantuzesti?
Reteta pe care o prezint este un pic diferita decat reteta originala, am inlocuit ouale cu bucatele de cascaval.
Eu zic ca merita incercata….


Cartofi cu jambon si smantana
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 2 kg cartofi
  • 400 g jambon presat
  • 400 g cașcaval
  • 300 g smântână
  • 1 legătură verdeață
  • piper , sare,1 lingură ulei pentru tavă
Cum preparam:
  1. Spalam bine cartofii și îi fierbem timp de 20 de minute, în apă cu sare, fără să-i curațam de coajă. Îi decojim când s-au mai răcorit.
  2. Taiem cartofii în rondele groase de 1 ½ cm, iar jambonul și cașcavalul în felii subțiri. Amestecam smântâna cu verdeața tocată, sare și piper după gust.
  3. Ungem o tavă cu ulei. Așezam în straturi feliile de cartofi, cașcavalul și jambonul, având grijă să stropim cu smântână fiecare strat de cartofi.
  4. Ultimul strat va fi cel de cartofi.
  5. In cuptorul preincalzit la 180 C, introducem tava pentru aproximativ 20-30 minute, pana cand cartofi vor prinde o crusta aurie deasupra.
  6. Nu-l lăsam să se răcească, il servim calzi, presărati cu verdeață fin tocată.
  7. Miresmele degajate de preparatul fierbinte sunt ispititoare.

 

 

12122812_1516384782015409_1884005227320929883_n  12191987_1516388465348374_834611772343025332_n 12190929_1516388502015037_5553094947642068717_n  12191965_1516384845348736_9219675528755735040_n 12190036_1516384862015401_8298225817929634518_n

Pofta Buna!

Savoare si bun gust – Cartofi cu jambon si smantana – Cartofi frantuzesti

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
saratele
Saratele, reteta bunicii

Acum în preajma Sfintelor Sărbători de iarna am răsfoit vechiul caiet cu rețete adunate de-a lungul anilor de la mama și bunica. Am căutat și...

Închide