Cartofi franțuzești

Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti

O reteta simpla dar foarte delicioasa

 

Cartofi gratinati la cuptor sunt ideali pentru un pranz in familie. Este o reteta simpla si usor de facut iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Cartofi franțuzești
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 200 g kaiser sau dupa gust, sunca de Praga sau carnat taranesc
  • 400 g cașcaval
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 8 cartofi mari
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Punem la fiert cartofi in coaja, dupa ce inainte i-am spalat bine.
  2. Punem la fiert ouale. Odata ouale fierte le curățăm și le tăiem rondele.
  3. Tăiem fâșii șunca
  4. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele.
  5. Ungem un vas de yena, cu unt și așezam un strat de cartofi, un strat de șuncă iar peste asezam ouale rondele iar apoi acoperim cu încă un strat de cartofi.
  6. Punem cubulețe de unt, din loc în loc.
  7. Presarăm deasupra cașcavalul ras și coacem 15 minute în cuptor, la foc moderat.

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Cartofi frantuzesti

 

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Rulouri de vinete cu cascaval si usturoi
Rulouri de vinete cu cascaval si usturoi

  Sunt niste gustări excelente, perfecte si pentru o masa festiva. Vom obtine un gust mai delicios daca gatim vinetele pe graturul cu carbune.

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.