Catofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
Cartofi cu bacon la cuptor

Reteta traditionala

Este o reteta ce merita incercata. Ingrediente putine la indemana oricui si rezultat spectaculos. Cu aceasta reteta nu vom da gres nici la o cine in familie si nici in fata musafirilor.


Catofi cu bacon la cuptor
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 10-12 cartofi
  • 100 g unt
  • 300 g bacon sau suncă
  • 1 ceapa
  • 1 ardei roșu (capia sau gogoșar)
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 crengute cimbru
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem rondele și îi așezam vertical într-un vas termoizolant pe care l-am uns în prealabil cu puțin unt sau ulei.
  2. Curățăm ceapa, o tăiem jullienne și o așezăm printre feliile de cartofi, la fel procedăm și cu ardeiul.
  3. Asezonăm cartofii cu sare si piper.
  4. Topim untul și îl turnăm peste cartofi, după introducem vasul cu cartofi în cuptor si coacem timp de o ora la o temperatură de 160 C.
  5. Între timp într-o tigaie rumenim ușor în uleiul încins baconul sau șunca, tăiat cubulețe.
  6. Când cartofi au prins o culoare aurie, îi scoatem din cuptor pentru a pune peste ei baconul un pic rumenit și crenguțele de cimbru.
  7. Introducem din nou vasul în cuptor și mai lasăm la copt vreme de 20 de minute.
  8. Servim cu o salată de sezon.


Poftă bună!

 

Savoare si bun gust –  Catofi cu bacon la cuptor

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Smoothie cu banana si scortisoara

  Smoothie-urile sunt alegeri alimentare optime in caz de varsaturi si greata, intrucat se digera usor si pot imbina o sumedenie de fructe, condimente si...

Închide