Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao
Chec pufos cu cacao

Chec pufos, reteta simpla ca la mama acasa

Checul pufos cu cacao, este o reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce apelam la checul dulce si aromat.

 


Chec pufos cu cacao
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 400 de grame de faina
  • 300 de grame de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 6 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 300 ml ulei vegetal
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lămâie
Cum preparam:
  1. Separam ouale cu grija, punem galbenusurile si albusurile separat.
  2. Peste galbenusuri putem ½ din cantitatea de zahar impreuna cu zaharul vanilat.
  3. Batem galbenusurile cu mixerul la viteza mare pana cand isi maresc volumul si se formeaza o crema spumoasa, de culoare deschisa.
  4. Cand galbenusurile sunt spumoase, adaugam in fir subtire uleiul amestecand cu o lingura de lemn intr-un singur sens ca la maioneza.
  5. Adaugam apoi peste galbenusuri treptat laptele rece, amestecand intr-una, pana vom obtine o compozitie asemanatoare cu aluatul de clatite.
  6. Batem albusurile in care am adaugat sarea, cu mixerul la viteza mare, astfel incat vom obtine o spuma consistenta.
  7. Adaugam treptat zaharul rămas, lingura cu lingura, mixand in continuare la viteză mare, pana cand zaharul se incorporeaza bine si obtinem o bezea ferma.
  8. Peste albusurile bine batute adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam de jos in sus cu o spatula sau lingura de lemn.
  9. Adaugam peste compozitia de albusuri si galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam cu grija cu miscari de jos in sus astfel incat spuma de albusuri sa ramana aerata.
  10. Intr-un castron punem cateva linguri din compozitie (cca un sfert) si le amestecam cu cacaoa cernuta
  11. In formele de copt (2) pe care le-am pregatit in prealabil cu ulei si hartie de copt, vom pune cate jumatate din compozitie in fiecare.
  12. Cum punem aluatul in forme astfel incat sa obtinem un chec marmorat?
  13. Simplu, punem doua linguri aluat galben, deasupra punem o lingura de aluat maro, deasupra celui maro punem din nou doua linguri aluat galben si tot asa pana cand in mod egal am impartit ambele compozitii in cele doua forme de copt.
  14. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 30 - 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  15. Lasam checul sa se raceasca la temperatura camerei apoi il putem servi.
  16. Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Chec pufos cu cacao

© 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Supă de găină cu orez

 

Închide