Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu ciocolata
Chec pufos cu ciocolata

Reteta bunicii

Checul o prajitura simpla, aromata si gustoasa. O reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce, facem rapid un chec simplu.


Chec pufos
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri apa calda
Cum preparam:
  1. Separam albusurile de galbenusuri .
  2. Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
  3. Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le mixam la o treapta mare.
  4. Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura.
  5. Continuam sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus.
  6. Adaugam peste albusuri, galbenusurile si coaja de lamaie, amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
  7. Adaugam apoi, faina cernuta amestecata cu praful de copt si sarea, amestecam usor pana incorporam bine toata faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
  8. Turnam compozitia intr-o forma de chec mai mare, tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei.
  9. Pastram 2 - 3 linguri din compozitie pe care o amestecam cu pudra de cacao amestecata cu apa calda. Cu o lingura o asezam peste compozitia din forma si cu ajutorul unei furculite o incorporam.
  10. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  11. Lasam checul sa se raceasca la temperatura camerei, dupa ce l-am pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna!

 

       

Savoare si bun gust – Chec pufos cu cacao

 

 

© 2017 – 2018, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Bab guyas
Gulas unguresc de fasole, Bab gulyas

  Bucataria ungureasca este una foarte apreciata, gustoasa, satioasa si bazata pe ingrediente traditionale. Retete pastrate cu sfintenie din mosi, stramosi pe care le gatim...

Închide