Chifle cu ierburi aromatice

Chifle cu ierburi aromatice

 

paine

Chiflele cu ierburi aromatice sunt savuroase si te imbie cu aroma lor sa te asezi la masa.

 


Chifle cu ierburi aromatice
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 12
Ingrediente:
  • 240 grame faina cu agent de crestere
  • 1 praf de copt
  • 60 unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura ceapa verde, maruntita
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 ou, batut bine
  • 125 ml lapte
Cum preparam:
  1. Este o reteta culinara usoara. Preincalzim cuptorul la 210 grade Celsius si tapetam o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecam faina si praful de copt intr-un bol, adaugam untul si, folosindu-ne degetele, framantam pana cand compozitia ia forma unui pesmet fin. Incorporaj zaharul, patrunjelul si rozmarinul in aluat. Adaugam oul batut si laptele si framantam bine coca.
  2. Intindem aluatul pe o suprafata presata cu putina faina, folosind un sucitor, apoi rulam sub forma unui cilindru si taiem aluatul in forme rotunde.
  3. Asezam chiflele in tava de copt si le glazuram cu o lingura de lapte.
  4. Coacem timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii.
  5. Verificam cu o scobitoare daca interiorul este bine copt, apoi lasam chiflele la racit pe un gratar, timp de jumatate de ora.
  6. Preparatul nostru culinar este gata sa-l savuram cat este cald.

 

Pofta buna!

painisoare

Savoare si bun gust – Chifle cu ierburi aromatice

© 2016, Tina.

PAGE TOP