Chiftelute cu manta de cartofi

Chiftelute cu manta de cartofi
Chiftelute cu manta de cartofi

Chiftelute cu manta de cartofi

Este o mâncare care se prepară foarte simplu, este consistentă și gustoasă. Este un excelent fel principal, care poate fi servit la prânz sau cină.


Chiftelute cu manta de cartofi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg de cartofi
  • 300g carne tocată
  • 100 g ceapă
  • 1 lingura smântână
  • Sare, piper
  • ulei vegetal pentru prăjit
Cum preparam:
  1. O jumătate de ceapa o tocăm cât mai fin posibil.
  2. Adaugăm ceapa peste canea toccata impreună cu sare, piper și alte condimente (opțional), frământăm bine până la omogenizare.
  3. Cartofii curațați și spălați îi dăm pe o răzătoare foarte fin transformându-I într-un piure, la fel proedăm si cu cea de a doua jumătate a ceapa. Eu am mixat atât cartofi cât și ceapa în blender.
  4. Adaugăm smântâna și amestecăm bine.
  5. Punem cartofii într-o strecurătoare și presăm pentru scoate a tot lichidul. Asezonăm cu sare si piper.
  6. Formăm o gogoașă, o aplatizăm iar in mijloc punem o lingură de carne.
  7. Infășurăm și îi dăm forma unei mingi de rugby
  8. Într-o tigaie se încingem uleiul și punem la prăjit chifteluțele pe foc mediu.
  9. Prăjim pe ambele părți aproximativ 5 minute până se rumeneste.
  10. După ce le-am rumenit pe ambele părți punem chifteluțele intr-un vas termoizolant acoperim cu o folie de aluminiu și punem ăn cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de aproximativ 40-60 de minute.
  11. Delicioasele chifteluțe servite calde cu smîntânâ sunt deosebit de gustoase.

 

 

Poftă bună!

0102030405060708091011

© 2016, Tina.

PAGE TOP