Choux à la mer

Choux à la mer
 

Choux a la mer

 

Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare…  și de soare

Choux à la mer
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 20
Ingrediente:
Choux
  • 150 g făină albă
  • 3 buc ouă 125 g unt
  • ½ linguriță sare
Salata
  • 100 g castraveciori muraţi
  • 1 lingură icre sărate
  • 2 linguri gris
  • 100 ml apă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 ml apă minerala
  • 100 ml ulei
  • 100 g file de pește afumat
  • 2 linguri smantana
Cum preparam:
  1. Pentru început, pregatim choux-urile.
  2. Într-un oala se punem la fiert apa cu untul și sarea.
  3. Când untul s-a topit complet, oprim focul și punem toată făina odată.
  4. Amestecăm bine până se omogenizează, apoi lasăm să se răcească.
  5. Când compoziție este rece, adaugăm ouăle unul câte unul și amestecam sa incorporam totul bine pana obtinem o pasta vascoasa.
  6. Cu ajutorul unui pos, punem choux-urile în tava neunsă și cocem la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.
  7. Apoi pregătim grișul pentru salata de icre.
  8. Punem la fiert apa, iar când clocotește, adaugăm grișul în ploaie, fierbem cam 5 minute apoi lasă la răcit.
  9. Icrele le freacăm cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi le punem peste grișul rece adaugand intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală... și tot așa, stropind din când în când cu zeama de lămâie, să nu se taie.
  10. Adaugam smantana si amestecam usor
  11. La urma adaugăm castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt.
  12. Amestecam bine.
  13. Cu această compoziție umplem choux-urile.
  14. O reteta care merita pe deplin incercata.

 

20151107_185550  20151107_185855 20151107_192724  20151107_193038 20151107_194415

 
Pofta buna!

Savoare si bun gust –  Choux à la mer

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Mini Ricotta cu cartofi

  Este un fel de mancare versatil pentru micul dejun, pranz sau cina, de asemenea, pot fi reicalzite si sunt la fel de gustoase.

Închide