Chutney cu mango

Chutney cu mango

 

 

Chutney cu mango

Chutney cu mango

Este un preparat rafinat pe care îl putem servi alături de diverse fripturi.

 

Chutney cu mango

Chutney cu mango

 

Chutney cu mango
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10
Ingrediente:
  • 3 ceşti de oţet alb
  • 1 cească apa
  • 6 ceşti de zahăr alb
  • 6 ceşti de zahăr brun
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe de ghimbir măcinat
  • 4 linguriţe de cuişoare măcinate
  • 2 linguriţe de nucşoară măcinată
  • 5 ardei iuţi roşii proaspeţi, fără seminţe şi tăiaţi
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 cepe mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă de stafide
  • ½ ceaşcă de rădăcină de ghimbir proaspătă, tocată
  • 16 ceşti de fructe de mango semi-coapte, feliate
  • ½ ceaşcă de migdale feliate (opţional)
Cum preparam:
  1. Amestecăm oţetul, apa, zahărul alb, zahărul brun, scorţişoara, ghimbirul măcinat,  cuişoarele, nucşoara, ardeii iuţi şi sarea. Punem la fiert pentru  1/2 oră.
  2. Adăugăm cepele tocate, usturoiul tăiat fin, stafidele şi ghimbirul tocat şi fierbem pentru încă ½ oră.
  3. Adăugam fructele de mango (şi migdalele dacă folosim), reducem temperatura la scăzută şi fierbem timp de ½ oră,
  4. până am obținut un sos de consistența unui gem cu bucațele de fructe întregi.
  5. Dacă pe durata preparării sosul scade prea tare putem să mai adaugăm apa.
  6. Turnăm amestecul în borcane sterilizate, la 1 cm sub capac şi sigilam.

Savoare si bun gust – Chutney cu mango

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti

Este desertul copilariei mele, cred il iubim cu totii. Il facea atat de des mama, incat reteta asta simpla o stiu din totdeauna. Bineinteles putem...

Închide