Ciorba de fasole verde cu piept de pui

ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui

Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.

Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de bolnavi de diabet, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.

Ciorba de fasole verde cu piept de pui este o reteta usoara si  un preparat gustos plin de savoare. 


Ciorba de fasole verde cu piept de pui
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kilogram de fasole verde curatata (fara capete) si taiata in bucati
  • 400 g piept de pui taiat cuburi
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 4 fire ceapa verde tocata marunt
  • ½ ardei rosu taiat cuburi
  • 3 linguri cu rosii tocate (din conserva)
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura de faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar bors
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 2 litri apa
Cum preparam:
  1. Intr-o oala punem uleiul, adaugam carnea si o lasam pe plita la foc mediu sa prinda un pic de culoare aurie.
  2. Adaugam ceapa tocata, ardeiul si morcovul taiat in cubulete.
  3. Sotam legumele si carnea, toate impreuna, aproximativ 5 minute.
  4. Adaugam rosiile din conserva, fasolea verde (curatata si spalata) si foile de dafin, potrivim cu sare, apoi turnam apa.
  5. Lasam la fiert pe plita la foc moderat in jur de 30 de minute, pana fasolea verde si carneade pui sunt fierte.
  6. Intr-un bol preparam faina cu smatana, o stingem cu un pic de apa si inainte de a lua ciorba de pe foc, o turnam in oala.
  7. Adaugam borsul si tarhonul.
  8. Potrivim gustul cu sare si piper.
  9. Mai lasam la fiert inca 5 minute dupa care ciorba noastra de fasole verde cu piept de pui este gata.
  10. O servim calda cu paine moale.
Pofta buna

Ciorba de fasole verde cu carne de pui este un preparat usor foarte gustos, o masa usoara recomandata tuturor.

Daca doriti sa va incantati familia si cu o ciorba mai satioasa, va recomand sa incercati si reteta ciorbei de fasole uscata cu afumatura si rozmarin. Gasiti reteta aici cu un simplu click  Ciorna de fasole cu rozmarin

ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_2ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_4ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_5ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_6ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_7ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_8ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_9ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui_1

 

Savoare si bun gust – Ciorba de fasole verde cu piept de pui

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
pui cu smantana
Piept de pui in sos de smantana

Pieptul de pui, fiert in smantana se topește literalmente in gura. Acest fel de mancare este apreciat atat de copii cat si de adulti. O...

Închide