Ciorba de porc cu smantana

2

 

O ciorba gustoasa si satioasa. Daca propriul gustul ne permite o ciorba mai acrisoara si adaugam si putin bors facut in casa rezultatul va fi un adevarat deliciu.

Ciorbă de porc cu smântână
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente:
  • 150 g smântână
  • 1 ciolan de porc
  • 3 cartofi
  • 4 morcovi
  • ½ ţelină
  • 2 linguri mazare (obțional)
  • 2 linguri fasole verde (obțional)
  • 1 legătura leuștean
  • O lamâie
  • Ulei, sare, piper
Cum preparam:
  1. Ciolanul de porc afumat îl  punem în apă la fiert în 3 litri apă. Se poate fierbe și în oala sub presiune, pentru un timp mai scurt de fierbere.  Dacă scade apa mai completăm.   Când a fiert ciolanul, îl scoatem din oală și îl dezosăm, tăiem carnea  patrățele și îl punem înapoi în apa în care a fiert.
  2. Între timp  curățăm și spalăm legumele. Le toacăm fin.
  3. Le distuim în puțin ulei iar apoi le punem  alături de ciolan  și le dăm la foc mic până fierb.
  4. Într-un castron  punem smântâna şi se subţiază cu zeama de la carne, amestecăm bine.
  5. Când legumele sunt fierte turnăm  smântâna  în oala cu ciorbă, adăugam leușteanul  tocat fin şi acrim cu putină zeamă de lamâie.
  6. Mai lasăm sa de-a într-un clocot dupa care luăm de pe foc.
  7. Servim ciorba caldă.
Poftă bună!

 

 

Savoare si bun gust – Ciorba de porc cu smantana

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Painea prajita cu ou, cascaval si marar
Paine prajita cu ou si cascaval

Painea prajita cu ou, cascaval si marar este o reteta simpla pentru un mic dejun satios.  

Închide