Ciorba de varza cu smantana si afumatura

Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Ciorba de varza cu smantana si afumatura

Mancare gustoasa ca la mama acasa

Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid, varza este un bun remediu în ulcere. Despre efectele miraculoase ale verzei puteti citi  dand click Aici


Ciorba de varza cu smantana si afumatura
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Supe / Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 750 g varza alba taiata feliuta
  • 250 g Kaiser afumat
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 patrunjel radacina taiata cubulete
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 200 ml kefir
  • 150 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • Sare si piper
Cum preparam:
  1. Intr-o oala de 4 litri punem ceapa la distuit, cand devine sticloasa adaugam legumele si kaiserul. Distuim pana legumele se inmoaie apoi adaugam varza impreuna cu pasta de rosii.
  2. Amestecam bine si mai distuim 2-3 minute apoi adaugam apa cca 2 litri.
  3. Adaugam busuiocul, tarhonul, boabele de piper, sarra dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Cand legumele sunt fierte adaugam semintele de chimen.
  5. Amestecam intr-un bol iaurtul cu smantana si faina apoi diluam cu putina apa. Adaugam amestecul in ciorba si o mai lasam la fiert inca 2-3 minute.
Pofta buna!

Savoare si Bun gust – Ciorba de varza cu smantana si afumatura

© 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Tort cu nuca caramelizata
Prajitura cu nuca caramelizata

  O prajitura deosebit de gustoasa, foile fine ti se topesc in gura, iar crema  aromata te poarta in lumea viselor.  Propun sa  pregatim impreuna...

Închide