Ciorba de varza cu smantana si afumatura

Ciorba de varza cu smantana si afumatura
Ciorba de varza cu smantana si afumatura

Mancare gustoasa ca la mama acasa

Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid, varza este un bun remediu în ulcere. Despre efectele miraculoase ale verzei puteti citi  dand click Aici


Ciorba de varza cu smantana si afumatura
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Supe / Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 750 g varza alba taiata feliuta
  • 250 g Kaiser afumat
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 patrunjel radacina taiata cubulete
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 200 ml kefir
  • 150 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • Sare si piper
Cum preparam:
  1. Intr-o oala de 4 litri punem ceapa la distuit, cand devine sticloasa adaugam legumele si kaiserul. Distuim pana legumele se inmoaie apoi adaugam varza impreuna cu pasta de rosii.
  2. Amestecam bine si mai distuim 2-3 minute apoi adaugam apa cca 2 litri.
  3. Adaugam busuiocul, tarhonul, boabele de piper, sarra dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Cand legumele sunt fierte adaugam semintele de chimen.
  5. Amestecam intr-un bol iaurtul cu smantana si faina apoi diluam cu putina apa. Adaugam amestecul in ciorba si o mai lasam la fiert inca 2-3 minute.
Pofta buna!

Savoare si Bun gust – Ciorba de varza cu smantana si afumatura

© 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
De ce trebuie sa fim slabi?

Cineva a zis la un moment dat că niciodată nu suntem suficient de slabi sau de bogaţi. Dacă am putea alege, nimeni nu ar vrea...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.