Ciuperci la cuptor

Ciuperci la cuptor
Reteta traditionala bucatarie romaneasca ca la mama si la bunica acasa componete naturale

Ciuperci la cuptor (preparat de post)

Preparate cu pricepere ciupercile umplute sunt atat de gustoase incat nu le poti rezista. O reteta usoara cu rezultat spectaculos

Ciuperci la cuptor (preparat de post)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitive,Retete de post,Retete vegetariene
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 13 ciuperci mari
  • câteva fire de pătrunjel
  • câteva fire de mărar
  • 1 căţel usturoi
  • ¼ linguriţă sare
  • ½ linguriţă boia
  • ½ linguriţă piper
  • puţin ulei
Cum preparam:
  1. Spalăm ciupercile şi apoi le usucăm cu şerveţele de hârtie.
  2. Scoatem codiţele. Aşezăm zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi dam la cuptorul încins la 220 C pentru zece minute. Scurgem sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorcem ciupercile cu faţă în sus.
  3. Tocăm mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecăm cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente.
  4. Umplem pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropim ciupercile cu puţin ulei apoi le dăm la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute.
  5. Le servim calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.

 

 

Poftă bună!

Savoare si bun gust – Ciuperci la cuptor (preparat de post)

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pesto cu frunze de coriandru
Pesto cu frunze de coriandru

    Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum...

Închide