Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

 

00  01

 

Pentru mine aperitivele sunt o adevarata pasiune, cu cat sunt mai diversificate cu atat sunt mai spectaculoase. Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.

Ciupercile umplute fac cinste unui platou cu aperitive festive.


Ciuperci umplute
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitive festive
Portii: 6
Ingrediente:
  • 1 kg ciuperci mari
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 2 cepe medii
  • o cutie de 400 g roșii decojite
  • pătrunjel verde
  • sare, piper, curry
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curățăm si apoi spălăm ciupercile. Codiţele le desprindem şi le tăiem cubuleţe.
  2. Ceapa o curăţăm, o spalăm şi o toacăm mărunt.
  3. Pieptul de pui îl spălăm și îl taiem în cubulețe mici.
  4. Într-o tigaie punem uleiul la încins și călim ceapa până devine aurie, adăugăm pieptul de pui și lăsăm la distuit până carnea își schimba culoarea.
  5. Adăugăm codițele de ciuperci, roșiile decojite tăiate cubulețe, condimentam cu sare piper, curry după gust și lăsăm la fiert până scade zeama, aproximativ 10-15 minute.
  6. Cu această compoziţie umplem pălăriile ciupercilor, le punem într-o tavă şi le cocem în cuptorul încins la 150 C, timp de 20-25 minute.
  7. Le scoatem din cuptor, așezăm pe fiecare ciupercuță o bucățică de cașcaval și le mai dăm la cuptor 30 de secunde, atât cât să se topească cașcavalul.
  8. Le scoatem din cuptor presărăm deasupra patrunjelul tocat fin și le putem servi.
  9. Sunt niște aperitive festive, foarte delicioase și aspectoase.

 

Poftă bună!

123456789101112

Savoare si bun gust – Ciuperci umplute, aperitive festive

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP