Coarda cu nuca

Coarda cu nuca

Bunica îi spunea ,, Coardă cu nucă,,  și era un deliciu, încă mai simt mirosul de plăcintă scoasă din cuptărul de pâine, îmi va rămâne mereu in minte.

Ruladă de sărbătoare cu nuci

Ruladă de sărbătoare cu nuci

 

Coarda cu nuca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente:
Aluatul se prepară după rețeta Cozonac
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 ou pentru ungere.
Pentru umplutură:
  • 1 păhar de nuci,
  • ½ păhar de zahăr,
Cum preparam:
  1. Întindem aluatul cu mâinile într-un dreptunghi, ungem cu untul topit și așezăm umplutura pe toată suprafaţă, în afară de 5-7 cm de la o margine.
  2. Învârtim ruladă, începînd cu marginea cu umplutura, prindem marginile. Punem într-o tavă, unsă cu ulei, cu ,,cusătura,, în jos.
  3. Ungem rulada cu ou și o lasăm pentru 20 de minute la odihnă după care o dăm la cuptor, încălzit în prealabil pînă la 175 de grade, si coacem timp de 30 – 40 minute.
  4. Odată coaptă, scotem rulada din cuptor, o tapetăm cu zahăr pudră si dacă rezistăm tentației o lăsăm să se răceacă.

 

Poftă bună!

n1n2

n3n5

 

Savoare si bun gust – Coarda cu nuca

© 2016, Tina.

PAGE TOP