Coaste de porc cu sos american

Coaste de porc

 

download
Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consummate, este preferata românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, cu toate că mulţi o privesc cu suspiciune din pricina aşa-ziselor pericole pe care se spune că le comportă.
O adorăm de Crăciun, cu toate că ne-am obişnuit să spunem că este grasă, creşte colesterolul rău, duce la indigestie, obezitate, probleme circulatorii, celulită etc. Experţii atrag atenţia că de multe ori se exagerează în privinţa aşa-ziselor pericole la care ne expunem consumând-o căci, spun aceştia, este mai sănătoasă decât carnea roşie!
Carnea de porc este o altă carne albă, alternativă la carnea de pui, de exemplu. Ba chiar, în funcţie de situaţie, muşchiuleţul de porc poate avea mai puţină grăsime decât pieptul de pui. Desigur, carnea de porc este cu atât mai gustoasă cu cât este mai grasă, însă dacă o selectaţi cu atenţie vă puteţi bucura de savoarea ei fără nici un risc.
Coaste de porc

O reteta simpla cu rezultat delicios

 

Coaste de porc cu sos american
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente:
  • 12 coaste de porc
  • Pentru marinare:
  • o lămâie,cimbru, sare, piper
Sos american
  • 150 ml pastă de tomate
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură miere
  • 2-3 rondele ananas din compot
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 limes
  • 2 linguri muștar iute
  • Sare
Cum preparam:
  1. Coastele de porc le stropim cu zeama stoarsă de la 1 lămâie, asezonăm cu cimbru, sare, piper și le lasăm la marinat într-o pungă de plastic, la frigider, timp de 12 ore.
  2. După acest timp, le frigem pe grătarul foarte bine încins.
Preparăm sosul
  1. Spalăm și curățăm usturoiul și ceapa verde, păstrând puțin și din codițele verzi, le toacăm mărunt și le adaugăm într-un blender împreună cu ananasul din compot, zeama de limes, pasta de tomate, muștarul, uleiul de măsline, mierea și oțetul balsamic.
  2. Presarăm sare după gust. De asemenea mai putem adăuga și condimente suplimentare, în funcție de opțiuni: curry, scorțișoară, piper sau mentă.
  3. Coastele le servim de obicei cu garnitură de cartofi prăjiți.
  4. Pofta buna!

 

 

 

Savoare si bun gust – Coaste de porc cu sos american

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Dieta armatei israeliene, un plan de atac fulger asupra excesului ponderal

Creata in anii 1970, dieta armatei israeliene a facut furori in randul persoanelor dornice sa-si subtieze silueta intr-un interval de timp foarte scurt. Dieta dureaza...

Închide