Coltunasi cu branza

coltunasi0


Colţunaşi cu brînză
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Traditionala
Portii: 4
Ingrediente:
Aluatul
  • 1½ pahar făină de grâu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • 4 linguri smântână,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
  • 3 pahare de brânză nesărată dată prin răzătoare,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 1 lingură de verdeaţă, mărar şi pătrunjel tocat.
Cum preparam:
Prepararea umpluturii:
  1. Amestecăm  brânza dată prin răzătoare cu oul crud, sarea şi verdeaţa tăiată.
Coltunași:
  1. Așezăm pe masă o grămăjoară făina, în mijloc facem o adâncitură, acolo turnăm apa şi oul, punem sarea, frământăm un aluat tare şi-l lasăm la odihna pentru 30 minute.
  2. Întindem o foaie de 1,5 mm grosime. Taiem pătrăţele și în fiecare pătrăţel punem umplutura, iar marginile le lipim.
  3. Într-o oala în care am pus apă cu puţină sare la fiert, se pun colţunaşii şi îi fierbem până sunt gata.
  4. Colţunaşii îi servim presăraţi cu usturoi pisat, îi ungem cu smântână şi îi garnisim cu verdeaţă.

 

Poftă bună!

7  8  9 11  12  13

Savoare si bun gust – Coltunasi cu branza

© 2016, Tina.

PAGE TOP