Coltunasi cu cartofi si jumari

Coltunasi cu cartofi si jumari

coltunasi121

Este o rețetă simpla ușor de făcut, merită încercată.


Coltunasi cu cartofi si jumari
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Traditionala
Portii: 4
Ingrediente:
Aluatul
  • 1½ pahar făină de grâu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • ½ pahar mujdei,
  • sare,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru umplutură:
  • 8 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 20 g slaninuta,
  • 2 linguri untură de porc,
  • sare, piper negru măcinat,
Cum preparam:
Umplutura:
  1. Curatamm cartofii si ii fierbem în apa sarata. Odata fierti ii strecuram si ii zdrobim cu o furculita.
  2. Taiem slaninuta in felii subtiri si o prajim pana obtinem jumari crocante.
  3. Curatam ceapa, o spalam, o tocam in cubulete fine si o prajim in untura pana devine aurie.
  4. Cand  ingredientele sunt pregatite le amestecam pe toate impreuna,  pentru a obtine umplutura pentru coltunasi.
Coltunași:
  1. Așezăm pe masă o grămăjoară făina, în mijloc facem o adâncitură, acolo turnăm apa şi oul, punem sarea, frământăm un aluat tare şi-l lasăm la odihnă pentru 30 minute.
  2. Întindem o foaie de 1,5 mm grosime. Taiem in cerculete si in fiecare cerculet punem umplutura, iar marginile le lipim.
  3. Într-o oala în care am pus apă cu puţină sare la fiert, se pun colţunaşii şi îi fierbem până sunt gata.
  4. Colţunaşii îi servim presăraţi cu usturoi pisat, îi stropim cu sos mujdei şi cu verdeaţă.

 

Poftă bună!

 

1  2  3  4  5  78  9  1011  12  1314

Savoare si bun gust – Colţunaşi cu cartofi şi jumări

© 2016, Tina.

PAGE TOP