Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

O reteta usor de realizat cu ingrediente simple, ca la mama acasa

Reteta cornuletelor fragede cu gem este una pe care o stiu inca din copilarie, mama le facea frecvent umplute cu gem sau rahat ori nuci.

Este o reteta simpla care nu are cum sa nu-ti iasa bine.

Cornulete fragede cu gem
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 8
Ingrediente:
  • 400 g faina alba de grau
  • 200 g unt
  • 2 linguri smantana grasa
  • 80 de grame zahar
  • ½ pliculet praf de copt
  • 4 linguri gem de caise gros
Cum preparam:
  1. Intr-un castron punem toate ingredientele.
  2. Framantam aluatul cca 5-6 minute pana devine bine legat.
  3. Invelim intr-o folie si il lasam la rece 20-30 minute.
  4. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 3 parti egale.
  5. Tapetam cu un pic de faina plansa de lucru si cu sucitorul intindem aluatul in forma rotunda, gros de ½ cm.
  6. Sa nu se lipeasca de sucitor prafuim cu faina aluatul deasupra.
  7. Cu o farfurie rotunda decupam aluatul rotund si il taiem cu pintenul in jumatate apoi fiecare jumatate o mai impartim in jumatate si intr-o alta jumatate astfel incat cercul sa fie impartit in 8 parti egale.
  8. Pe fiecare feliuta in partea lata asezam un pic de gem dupa care rulam spre varf.
  9. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si la punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
  10. Lasam la copt 10-15 minute pana cornuletele devin aurii.
  11. Le scoatem din cuptor si cand s-au racit le pudram cu zahar.
Pofta buna!

Savoare si bun gust- Cornulete fragede cu gem

 

© 2018, Florentina Mirela.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TrackBack URL

http://savoaresibungust.ro/cornulete-fragede-cu-gem/trackback/

PAGE TOP
Citește mai multe:
Mere in caramel

Gustul copilăriei, așa se poate numi această rețetă.....nu există copil care să refuze o asemenea bunătate.

Închide