Costite de miel la cuptor

Coaste de miel la cuptor
Coaste de miel la cuptor

Reteta traditionala romaneasca din caietul bunicii

 

Friptura de miel este un deliciu ce impodobeste  masa traditionala a Sfintei Sarbatoare de Pasti.

Gatite cu pricepere costitele bine rumenite ti se topesc in gura. Va prezint o reteta simpla mostenita din caietul cu retete a bunicii mele.


Costite de miel la cuptor
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 2 kg coaste de miel
  • 2-3 foi de dafin
  • un pahar de vin rosu sec
  • 3-4 catei de usturoi pisat
  • piper, sare, cimbru, boia de ardei
  • 2-3 linguri ulei

Cum preparam:
Intr-un bol amestecam: uleiul, vinul, foile de dafin, usturoiul, o lingură boia si cate o lingurita de piper macinat, cimbru uscat și sare.

Cu acest amestec frecam bine coastele de miel pe toate partile.
Punem coastele in bol impreuna cu restul de condimente, acoperim cu o folie si lasam sa stea in marinata minim o ora.

Asezam apoi carnea in tava, turnam peste ea marinata si o introducem in cuptorul incins la 200 de grade timp de o ora si jumatate.

Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim carnea cu sosul din tava.
Dupa primele 40 de minute, intoarcem coastele de miel, sa se rumeneasca pe ambele parti.

Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.
Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi alaturi de o salata verde.

 

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust- Costite de miel la cuptor

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Consomme de mazare
Consomme de mazăre

Este un preparat vegetarian cu o combinatie minunata de legume. O putem servi cu succes atat la un pranz in familie cat si la o...

Închide