Cotlet de porc in sos de caise

Friptura de porc in sos de caise

 

Friptura de porc in sos de caise

O reteta de friptura de porc, simpla, gustoasa si plina de savoare

Cotletul de porc in sos de caise este preparatul ideal pentru o masa in familie sau pentru o masa festiva.

Este o reteta simpla, usoara si foarte rapid de facut iar rezultatul peste asteptari, un gust rafinat si arome imbietoare.

 

Cotlet de porc in sos de caise
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 4 cotlete de porc fara os
  • 2 linguri ulei de masline
Sosul de caise
  • 1 lingura caise tocate
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1 lingura supa de pui sau apa
  • 1/ 2 sucul de la o limeta
  • 1 ceapa verde tocata
  • sare si piper dupa gust
Cum preparam:
  1. Asezonam cotletul pe ambele parti cu sare si piper apoi le asezam in tigaia cu uleiul de masline incins si le sotam la foc mare fiecare parte cate 2-3 minute pentru a obtine o crusta maro-aurie.
  2. Scotem cotletul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta (yena sau ceramica).
  3. Intr-un bol amestecam caisele cu sosul de soia, mierea de albine,supa de pui (sau apa) sucul de lamiae si ceapa verde.
  4. Amestecam bine toate ingredientele potivim gustul cu sare si piper apoi turnam toata compozitia peste cotletul asezat in tava.
  5. Acoperim vasul cu un capac si coacem la 180 grade C timp de 20 de minute. In ultimile 3 minute luam capacul jos pentru a se rumeni.
  6. Servim cu o garnitura de puire de cartofi.
Pofra buna!

cotlet  cotlet-cu-sos sos1  sos

 

Savoare si bun gust – Cotlet de porc in sos de caise

 

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)