Cozonac pufos cu nuca

Cozonac pufos cu nuca
Cozonac pufos cu nuca

Un cozonac cu izul copilariei

Cozonacul facut in casa aduce atmosfera de sarbatoare in familie. Nu se poate ca o sarbatoare sa bata la usa, fara ca in casa sa predomine mireasma cozonacului proaspat scos din cuptor. Este adevarat, nu este usor de facut, mai ales ca trebuie framanatat minute in sir. Exista totusi o solutie ca munca sa fie mult mai usoara, daca avem un aparat de facut paine totul devine simplu.

Reteta de astazi este reteta cozonacului pufos framanatat in masina de facut paine.

Pentru a afla unele secrete ce stau la baza unui cozonac ideal accesati linkul: http://savoaresibungust.ro/secretele-unui-cozonac-perfect-cozonac-cu-cacao-nuci-si-stafide/


Cozonac pufos cu nuca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
Aluatul
  • 550 g faina alba 000
  • 100 g zahar tos
  • 150 ml lapte de vaca
  • 2 oua
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g unt topit
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de lamaie
Umplutura.
  • 250 g nuca macinata
  • 1 lingurita de cacao
  • 80 ml lapte
  • 100 grame zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
Cum preparam:
Aluatul
  1. Asezam ingredientele in urmatoarea ordine in recipientul masinii de paine: laptele caldut, zaharul, ouale batute, mierea de albine, untul topit, coaja de lamaie, faina si la urma drojdia.
  2. Selectam programul fara coacere (cel de facut aluat de pizza) si dam start.
  3. Lasam efectuarea programului pana la sfarsit dupa care scoatem recipientul cu aluatul si il mai lasam sub o paturica, la cald inca 45 de minute sa dospeasca si intre timp pregatim umplutura.
Umplutura
  1. Amestecam ingredientele si avem grija ca amestecul sa nu fie foarte moale.
Cozonacul
  1. Cand aluatul a dospit suficient il raspurnam pe plansa de lucru, il impartim in doua parti egale si cu mana formam pe rand cate o foaie.
  2. Asezam umplutura si rulam aluatul.
  3. Asezam cozonacul in tava pe care am imbracat-o in hartie de copt.
  4. Repetam operatiunea si cu cea de a doua jumatate.
  5. Acoperim tavile cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit inca 50- 60 de minute.
  6. Intr-un castronas batem un galbenus de ou impreuna cu 2-3 linguri de lapte.
  7. Cand cozonacul este suficient de crescut, cu o pensula il ungem deasupra cu galbenusul de ou si il presaram cu zahar tos ( eu am pus zahar brun).
  8. Introducem tava cu cozonacul cu nuca in cuptorul preincalzit la 180 C si il coacem 45-50 de minute.
  9. Cand este cop il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca, apoi il servim.
Pofta buna!

 

 

Savoare si bun gust – Cozonac pufos cu nuca

[wysija_form id=”3″]

© 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Fasole batuta
Fasole batuta

  Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. O cana de fasole alba poate sa ofere peste...

Închide