Crap dupa reteta pescareasca

 

O reteta dupa traditia pescareasca

O reteta dupa traditia pescareasca


Crap dupa reteta pescareasca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • un crap de aproximativ 1,5 kg
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 2 cepe roșii,
  • 2 caței de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tocată,
  • 2-3 roșii,
  • sare,
  • praf de piper negru,
  • ½ lămâie
Cum preparam:
  1. Peştele îl curăţatăm și îl tăiem felii cu tot cu oase şi piele, îl presărăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină și-l prăjim în tigaia încinsă, până obţinem o crusta rumenă.
  2. Adaugăm ceapa tăiată semiinele şi prăjim până se rumenește și devine aurie.
  3. Opărim roşiile le decojim, le tăiem cuburi, verdeaţa şi usturoiul le mărunţim și adăugăm totul peste legume şi peşte.
  4. Inăbuşim la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
  5. Se servește cu felii de lămîie.

 

Poftă bună!

© 2016, Tina.

PAGE TOP